:

:

TV Most

clock

Februar 08, 2019   16:08

0

221

SPS: Zvaničnici PR bez aduta, pa vređaju Dačića

Socijalistička partija Srbije (SPS) osudila je danas, kako kažu, kukavičke napade kosovskih zvaničnika na račun šefa srpske diplomatije i predsednika SPS Ivice Dačića, uz ocenu da, posle osuda celog sveta zbog uvođenja taksi, kosovskim zvaničnicima ponestaje aduta, pa na ličnoj osnovi vređaju Dačića.

„Najoštrije osuđujemo kukavičke napade kosovskih zvaničnika na Ivicu Dačića.
Svedoci smo sve učestalijih napada predstavnika tzv. države Kosovo na ministra spoljnih poslova i predsednika SPS-a“, stoji u saopštenju.

Kako kažu, poslednji kukavčki čin se dogodio na sednici Saveta bezbednosti UN, kada je kontraverzni kosovski biznismen, a od skora i takozvani ministar takozvane države Kosovo, u njegovoj diplomatskoj nemoći, napao Ivicu Dačića dok je pred predstavnicima SB UN govorio istinu o terorističkoj samoproklamovanoj državi Kosovo.

„I dok ceo svet, a samim tim i SAD osuđuju drakonske kazne od 100 odsto na uvoz srpskih proizvoda, kosovskim zvaničnicima ponestaje aduta, pa na ličnoj osnovi vređaju šefa srpske diplomatije. Ministar im ne ostaje dužan, već nastavlja da se bori diplomatskim i legitimnim sredstvima za povlačenje priznanja Kosova i vraćanje ugleda Srbije u svetu“, ističe se u saopštenju.

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli je ružno reagovao na govor koji je Dačić održao na sinoćnjoj sednici Saveta bezbednosti UN, nazivajući ga „zamenikom balkanskog koljača Slobodana Miloševića“ i čudeći se „kako je moguće“ da se Dačiću dozvoli da tu govori i optužujući Srbiju da je „odgovorna za nekoliko ratova na Balkanu“.

Izvor: Танјуг

SPSreagovanjePrištinaDačić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva