:

:

TV Most

clock

Oktobar 14, 2019   15:12

0

279

Srba Antić: Ne osećam se krivim

Srba Antić, Srbin iz severne Mitrovice, izjasnio se danas da se ne oseća krivim za krivična dela prevare, ilegalnog posedovanja oružja i pripremu terorističkog delovanja i dela protiv "ustavnog poretka i bezbednosti, koja mu se stavlaju na teret.

"Ne osećam se krivim ni za jedno delo", rekao je Antić, kome se sudi u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini, prenela je prištinska Gazeta Expres.

Antić nije prihvatio advokata po službenoj dužnosti i najavio da će u predviđenom roku od 30 dana uložiti žalbu na optužnicu.

Kako je objašnjeno, predistražni postupak protiv Antića vođen je u Osnovnom sudu u Gnjilanu, a nakon podizanja optužnice slučaj je prebačen u Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini.

Optužnica protiv Antića podignuta je 1. oktobra, a prema obrazloženju tužilaštva on je 12. jula prošle godine iz Pošte Srbije br. 1 u severnoj Mitrovici poslao paket u selo Osojan, opština Istok, u kome je pronđeno oružje: 7,65 mm pištolj "CZ Vzor 50" sa punjačem sa šest uložaka, 11 "tramdalol" ampula, pet "trodon" ampula, 18 bensedinskih tableta i format "pamfleta" A4 ", sa srpskim logotipom, pod nazivom "Vrhovna komanda Oslobodilačke Vojske Kosova i Metohije ".

Tvrdi se da je Antić pamfletom pozivao neke Srbe na KiM da se navodno naoružaju i izvrše napad na svoje sunarodnike, za koje bi pred međunarodnom zajednicom za te napade bili okrivljeni Albanci.

Optužnica Antića tereti i da se navodno lažno predstavljao kao visoki funkcioner srpskog Ministarstva zdravlja i kao predstavnik organizacije za pacijente sa dijabetesom.

Izvor: Танјуг

KiMSrba Antić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva