:

:

TV Most

clock

April 27, 2021   13:47

0

103

Srbi na KiM žele da se vakcinišu, vlasti Prištine brane našu pomoć

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da proces vakcinacije na Kosovu i Metohiji bolje funkcioniše nego u nekim delovima centralne Srbije, ističući da je sprovođenje tog procesa komplikovano jer postoje zabrane privremenih prištinskih vlasti da se ljudima na KiM pomogne iz centralne Srbije.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Pukovcu, gde se prethodno revakcinisao, kazao da na teritoriji KiM ne dozvoljavaju da se iz centralne Srbije pomogne ljudima lekovima, kao i da progone one koji hoće da vakcinišu zainteresovane.

"Ali, postoji mnogo veća zainteresovanost našeg stanovništva sa KiM nego u mnogim opštinama u centralnoj Srbiji", rekao je Vučić.

Kako kaže, otežavanje sprovođenja procesa vakcinacije u južnoj srpskoj pokrajini od strane privremenih prištinskih vlasti govori o progonu našeg življa samo da bi neko drugi pokazao da "oni uspostavljaju državu, a da srpska država ne može da ima pristup svom narodu".

"Borićemo se i pozivam ih da se vakcinišu svuda, na svakom mestu od Kuršumlije, Raške, Bujanovca...svakom mestu koje je blizu njihovog mesta prebivališta na KiM", rekao je Vučić.

Izvor: Танјуг

KiMVučićvakcinacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva