:

:

TV Most

clock

Septembar 30, 2021   9:00

0

353

Srbi na severu Kosova i Metohije jedanaesti dan na barikadama

Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak putevi su i dalje blokirani, a specijalne snage policije se ne povlače. Situacija je mirna, a preko prelaza se može samo peške.

Protest Srba sa Kosova i Metohije, nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih jedinica na administrativnim prelazima i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica ušao je u 11 dan na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Magistralni put Leposavić-Raška i put Zubin Potok-Ribariće su blokirani i preko prelaza se može samo peške, a specijalne snage policije Rosu se ne povlače.

Delegacije Beograda i Prištine završile su sinoć odvojene razgovore sa Miroslavom Lajčakom u Briselu.

Prema informacijama iz delegacije Beograda, nikakav dogovor nije postignut.

Razgovori će biti nastavljeni, ali nije precizirano kada i u kom formatu.

Prostor iznad Jarinja helikopterom je juče obišao i komandant Kfora.

Građani razočarani izostankom dogovora, nastavljaju protest protiv mera Prištine

Stanje na prelazima je nepromenjeno, putevi su i dalje blokirani, a specijalne snage prištinske policije sve vreme su tu. Sinoć oko 22 časa izvršena je smena.

Građani i predstavnici Srba upozoravaju da svaka smena mora da pretekne mirno.

Isti broj ljudi boravi na barikadama sve vreme, ali se smenjuju s vremena na vreme.

Noćas je bilo veoma hladno, pitanje je šta će biti narednih dana s obzirom na to da dolazi zima, ali građani poručuju da će se boriti za to da se mera Prištine ukine, jer to nije samo političko pitanje, već i pitanje koje utiče na njihov svakodnevni život.

Razočarani su, jer dogovor u Briselu nije postignut, s obzirom na to da su čitav dan čekali vesti iz Brisela i Beograda, kako bi stavili tačku na krizu.

Podsećaju da nisu prvi put na barikadama i da su praktično poslednje dve decenije proveli ovde kako bi se izborili za svoja prava. Nadaju se da će u narednim danima doći do nekog rešenja krize.

Izvor: RTS

KiMblokadaadministrativni prelazitablice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva