:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 13, 2020   13:26

0

204

Srbi sa Kosova i Metohije zabrinuti zbog sve češćih napada

Srbi sa Kosova i Metohije, uz pomoć institucija Srbije, zahtevaće svim kanalima od međunarodne zajednice da garantuje bezbednost u svim mestima u kojima Srbi žive, jer su zabrinuti zbog sve češćih napada na njih, njihovu imovinu i svetinje, a posebno na decu.

To je jedan od dogovora na sastanku političkih predstavnika Srba sa Kosmeta i direktora vladine Kancelarije za KiM, a posle niza napada na Srbe u južnoj pokrajini.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je istakao da je na sastanku izraženo i zajedničko nezadovoljstvo zbog odbijanja Prištine da sarađuje sa institucijama Beograda na rasvetljavanju ubistva Olivera Ivanovića i opstrukcija kojima prišinski pravosudni organi pokušavaju da zaštite nalogodavce i počinioce tog zločina.

"Na sastanku su osuđeni svi pokušaji političke zloupotrebe ovog slučaja", istakao je Petković.

Takođe, preneo je da su Srbi sa KiM zahvalni predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na doslednoj i odlučnoj pomoći i nastaviće bezrezervno da podržavaju nastojanja Beograda da političkim i diplomatskim sredstvima zaštiti srpske interese na Kosmetu.

"Srbi sa KiM imaju apsolutno poverenje u predsednika Vučića i njegovu nepokolebljivost u borbi za srpski narod u pokrajini, a naročitu zahvalnost duguju donedavnom direktoru Kancelarije Marku Đuriću, kao ključnom akteru te borbe, koju će nastaviti i sa pozicije ambasadora Srbije u SAD", rekao je Petković.

On je dodao da je posebna zahvalnost iskazana zbog najvećeg investicionog talasa u srpskim sredinama na KiM, u poslednjih nekoliko decenija, uz ocenu da je ekonomska samoodrživost srpskog naroda u pokrajini jedan od najvažnijih preduslova njegovog opstanka.

Izvor: Tanjug

KiMSrbi sa KiMnapadi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva