:

:

TV Most

clock

Mart 09, 2023   12:43

0

147

Srbi sa protesta u Jošanici poručili: Ne možemo to više da trpimo

Revoltirani ponašanjem kosovske policije, koja je bez ikakvog povoda pretukla dvojicu dečaka, meštani sela Jošanica kod Leposavića i njihovi prijatelji i rođaci okupili su se na mirnom protestu. Očekuju da inspektorat u Prištini preduzme mere protiv policajaca. Od međunarodne zajednice traže da stane na put bahatim ponašanju policije i da prestanu da narod proglašavaju kriminalcima.

Na protestu u Jošanici pored meštana prisutni su i Srbi iz okolnih mesta koji su zabrinuti za svoju bezbednost jer su prebijanja Srba od strane kosovskih policajaca učestala.

Okupljeni zahtevaju da se povuku specijalci koji svakodnevno predstavljaju opasnost po njih jer, kako kažu, od njihovog dolaska oni se ne osećaju bezbedno već ugroženo, a sada su na red došla i deca.

Meštani su zabrinuti i ističu ne mogu više da trpe teror Prištine, ali da moraju da opstanu na svojoj zemlji.

Oni su poručili da je ovo njihov vid demokratske borbe protiv nasilja koje trpi srpski narod, ali da su spremni i na drugačiji vid borbe ukoliko se ovakve stvari nastave i ukoliko Kosovska policija, posebno takozvani specijalci, nastave da maltretiraju mirne građane. 

Đokovića i Mićovića maltretirali su i tukli pripadnici Specijalne policije Kosova u selu u kome žive, bez ikakvog razloga. 

Oni su nakon što su zbrinuti u zdravstvenoj ustanovi pušteni na kućno lečenje.

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

KiMprotest u Jošanici
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva