:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Februar 17, 2020   17:44

0

218

Srbija donira Albaniji dva miliona evra

Srbija će donirati Albaniji dva miliona evra pomoći za saniranje posledica prošlogodišnjeg zemljotresa, izjavila je premijerka Ana Brnabić i istakla da je to i poruka za zajedničku budućnosti i drugačije odnose.

Brnabić je u Briselu, gde je organizovana Međunarodna donatorska konferencija „Zajedno za Albaniju“, kazala da Srbija želi da pokaže solidarnost i podršku albanskom narodu posle jakog zemljotresa u novembru.

„Mnogo smo radili na stabilizaciji u regionu i boljem povezivanju. Drago mi je što je Albanija pristala i na ‚mini šengen‛ inicijativu. Ovo je još jedan način da pokažemo da smo tu za sve naše partnere, za sve građane iz regiona i onda kada je teško i kada je nevolja“, rekla je Brnabić.

Hrvatska donira milion evra

Hrvatska će na međunarodnoj donatorskoj konferenciji za pomoć Albaniji donirati milion evra za obnovu infrastrukture u zdravstvu i obrazovanju, objavio je hrvatski premijer Andrej Plenković. On je dodao da je to odlučila hrvatska vlada na sednici održanoj 13. februara.

Vlada Kosova obezbediće 200.000 evra za pomoć Albaniji posle zemljotresa

Vlada Kosova obevezala se danas na Donatorskoj konferenciji, koju organizuje Evropska komisija u Briselu, da će obezbediti 200.000 evra za pomoć Albaniji nakon katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju, prenosi Koha ditore.

 

Izvor: Sputnjik, Kosovo Onlajn

AlbanijazemljotresDonatorska konferencijaSrbijaHrvatskaKosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva