:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

Jun 27, 2020   19:10

0

99

Srbija donira još 100.000 evra za razvoj vakcine protiv Kovida

Na zajednički poziv predsednika Evropske komisije Ursule fon der Lajen i organizacije Global citizen, Vlada Republike Srbije donira dodatnih 100.000 evra za istraživanje i razvoj vakcine protiv Kovid-19.

Donaciju je u ime Vlade Srbije najavila ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović na današnjem video samitu pod nazivom "Globalni cilj: Ujedinjeni za našu budućnost" koji je inicirala predsednik EK Fon der Lajen.

Joksimović je tom prilikom podsetila da nakon nepuna 2 meseca od izuzetno uspešne međunarodne donatorske konferencije koja je održana 4. maja u okviru Globalnog odgovora na korona virus, kada je Srbija donirala 2 miliona evra za razvoj vakcine, danas najavljujemo dodatnu pomoć u iznosu od 100.000 evra, saopštilo je resorno ministarstvo.

"U prethodnom periodu smo mnogo radili na oporavku naših privreda i na tome da osiguramo bezbednost naših građana. Posmatrajući stanje širom sveta, vidimo da ova pandemija nažalost nije blizu kraja, te je od ključnog značaja da ostanemo fokusirani i posvećeni", rekla je Joksimović.

Ona je naglasila da nas napori poput globalne kampanje "Ujedinjeni za našu budućnost" kojoj se Srbija pridružila, podsećaju da nismo sami u toj borbi i da smo zajedno jači.

Izvor: Танјуг

koronavirusvakcina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva