:

:

TV Most

clock

Mart 29, 2019   19:24

0

187

Srbija i Gruzija imaju potencijal za privrednu saradnju

Na poslovnom Srpsko - gruzijskom forumu ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević poručio je da osim zajedničke posvećenosti istim vrednostima i obostranog poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih zemalja, Srbija i Gruzija imaju potencijal da razvijaju bilateralne odnose i na ekonomskom planu.

Đorđević je rekao da je Srbija prepoznata kao zemlja sa najvećim obimom stranih investicija u regionu, sa pozitivnom poslovnom klimom i naveo da je Gruzija izuzetno dobar ambijent za investicije i poslovanje i visoko je rangirana na "Duing biznis" listi Svetske banke, te da će njena iskustva na tom polju Srbiji biti od velikog značaja. 

Ministar je najavio potpisivanje Sporazuma o socijalnoj zaštiti kako bi radnici obe zemlje imali sva prava i podsetio da su Srbija i Gruzija međusobno ukinule vize i time stvorile i povoljan poslovni ambijent za ulaganje.

Naveo je i da će Vlada Srbije i Ministarstvo nastaviti borbu protiv sive ekonomije u kojoj niko neće biti povlašćen i istakao da će suzbijanjem sive ekonomije Srbija ekonomski jačati i biti korak bliže članstvu u Evropskoj uniji. 

Izvor: Танјуг

SrbijaGruzijasaradnja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva