:

:

TV Most

Foto: Zavod za pročavanje kulturnog razvitka

clock

Decembar 03, 2021   11:03

0

70

Srbija i Republika Srpska zajedničkim snagama čuvaju kulturnu baštinu

Zajedničkim snagama Zavod za pročavanje kulturnog razvitka, u saradnji sa Republičkim zavodom za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasleđa Republike Srpske i Muzejom Hercegovine u Trebinju, uskoro će početi da radi na knjizi od nacionalnog značaja „Ukusi Hercegovine“ koja će na autentičan način predstaviti kulturnu baštinu i istorijsko-etnološko nasleđe Hercegovine.

Povezanost Srbije i Republike Srpske je sve prisutnija i nastavlja se uz zajednički trud kako bi se očuvale i promovisale zajedničke kulturne vrednosti, navodi Zavod za proučavanje kulturnog razvitka.

Povodom potpisivanja sporazuma o međurepubličkoj saradnji, v.d. direktor Zavoda Marko Krstić rekao je da Zavod za proučavanje kulturnog razvitka nastavlja da proširuje svoju izdavačku delatnost.

“Upravo zbog toga naš autorski tim koji vode Dejan Zagorac i Jelena Đorđević uz podršku naših prijatelja iz Republičkog zavoda i Muzeja Hercegovine, radiće ovu kapitalnu knjigu na koju ćemo svi biti ponosni i koja je prva takve vrste u regionu”, rekao je Krstić.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva