:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo privrede

clock

Septembar 27, 2019   13:40

0

266

Srbija i Rusija jačaju borbu protiv međunarodnog kriminala

Ministarka pravde Nela Kuburović i generalni tužilac Ruske Federacije Jurij Čajka potpisali su danas u Sankt Peterburgu Sporazum o saradnji Ministarstva pravde i Generalnog tužilaštva Rusije, koji će omogućiti ubrzanje procedura i razmenu podataka i dokaza u borbi protiv međunarodnog kriminala.

Tom prilikom Kuburović i tužilac Čajka su istakli odličnu saradnju dve zemlje u oblasti pravosuđa i ukazali da između Rusije i Srbije postoje tradicionalno dobri i prijateljski odnosi, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

"Potpisivanje Sporazuma samo je potvrda dobrih i prijateljskih odnosa između Srbije i Ruske Federacije, koji se unapređuju iz dana u dan", rekla je Kuburović.

Ona je napomenula da je međunarodna pravna saradnja u krivičnim stvarima dve zemlje do sada izuzetno funkcionisala, a da će Sporazum omogućiti ubrzavanje procedura, razmenu podataka i dostavljanje određenih dokaza, što je od izuzetnog značaja u borbi protiv međunarodnog kriminala.

Ruski tužilac je istakao da postoji izuzetno dobra i intenzivna saradnja između državnih tužilaštava Rusije i Srbije i podsetio da je tokom prošle godine potpisan Sporazum o saradnji između te dve institucije.

Kuburović i Čajka su ukazali da su dva ministarstva pravde potpisala Sporazum o saradnji 2008. godine, a da je današnje potpisivanje kruna višegodišnje uspešne saradnje u oblasti pravosuđa.

Ovim Sporazumom se proširuje i unapređuje međunarodna saradnja dve zemlje u oblasti pravosuđa, koja se odnosi na borbu protiv organizovanog kriminala, terorizma, korupcije, trgovine oružjem i narkoticima.

Takođe, Sporazumom se jača zajednička borba protiv krivičnih dela u privredi i visokotehnološkom kriminalu i drugim vrstama krivičnih dela.

Izvor: Танјуг

KuburovićČajkaSrbijaRusijasporazumborba protiv međunarodnog kriminala
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva