Srbija jedina zemlja kojoj MMF nije smanjio prognozu rasta

:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jul 02, 2020   22:20

0

22

Srbija jedina zemlja kojoj MMF nije smanjio prognozu rasta

Srbija je jedina zemlja kojoj Međunarodni monetarni fond (MMF) nije smanjio projekciju rasta, izjavio je večeras predsednik Aleksandar Vučić i dodao da to znači da su javne finansije pod kontrolom.

 

Vučić je rekao da je MMF brojnim zemljama Evrope i sveta spustio projekcije, koje su sada, kaže, mnogo pesimističnije, nego pre tri meseca.
Primera radi, naveo je da je MMF spustio prognozu rasta evrozone sa minus 7,3 na minus 10,2, Francuske sa -7,2 na - 12,5, Italije sa -9,1 na - 12,8, kao i rasta Rusije i Kine.
“Jedina zemlja kojoj nisu promenili projekciju, sa minus tri, je Srbija. Nisu nam spuštali prognozu, znači da smo odlične mere preduzeli. Predstavnici MMF su nam ‘diskretno’ rekli da bi se možda saglasili i sa našom povoljnijom procenom, ali da nije dobro da Srbija ‘štrči’”, rekao je Vučić za RTS.
To govori da su javne finansije stabilne, javni dug pod kontrolom, da mogu da se isplaćuju plate i penzije.
“Zato je važno da pokažemo da imamo snage, energije i mogućnosti da bez obizra na težinu situacije, na inflaciju laži na koje moramo da odgovorimo na dnevnom nivou, zemlju vodimo na uspešan način i da idemo ka ključnom cilju - plata 900 evra i penzija 440 evra”, rekao je Vučić.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva