:

:

TV Most

clock

Avgust 12, 2019   21:10

0

233

Srbija opet dobila Litvaniju

Košarkaši Srbije pobedili su Litvaniju 95:91 i u drugom međusobnom duelu u tri dana, ovaj put u Kaunasu.

"Orlovi" su odigrali meč sa dosta oscilacija, selektor Aleksandar Đorđević je mnogo kombinovao i uigravao, ali i pored toga naš tim je nadigrao jednog od kandidata za medalju na Mundobasketu.

Zablistao je Bogdan Bogdanović sa 27 poena (10/16 iz igre, 5/9 trojke) i 5 asistencija uz odlučujuće koševe za pobedu. Najbolje ga je pratio Nikola Jokić sa 14 poena uz po 5 skokova i asistencija, a kada je on bio na parketu Srbija je potpuno kontrolisali ritam igre.

Kao i u Beogradu, udarni trio je kompletirao Nemanja Bjelica sa 11 poena uz važne koševe u trenucima kada su Litvanci imali inicijativu. Dvocifren učinak imao je i Miroslav Raduljica sa 10 poena, dok je Vasilije Micić podelio 7 asistencija.

Najefikasniji kod Litvanaca je bio Grigonis sa 18, dok je Kuzminskas dodao 13.

Pred 18.150 navijača oba tima su igrala vrlo motivisano i borbeno, a slična atmosfera se očekuje i u "Žalgiris areni" jer Litvanci nisu ništa manje fanatični za košarku od nas, štaviše.

Videli smo prve obrise igre koja se očekuje od "Orlova" u Kini, sa Bogdanovićem, Bjelicom i Jokićem kao okosnicom tima, uz sjajnu podršku Milosavljevića i Lučića. U Litvaniji očekujemo veći doprinos Gudurića, te Micića i Jovića pred kojima je još veća odgovornost u organizaciji napada zbog izostanka Teodosića.

Meč u Areni je stvorio i veliki problem selektoru Aleksandru Đorđeviću, jer je Miloš Teodosić obnovio povredu stopala koja bi mogla da ga spreči da nastupi na Mundobasketu u Kini.

Izvor: B92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva