:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 16, 2020   17:42

0

171

Srbija pregovara o Sporazumu o socijalnoj zaštiti sa Maltom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević izjavio je danas da je Srbija u fazi pregovora sklapanja Sporazuma o socijalnoj zaštiti sa Maltom, a u okviru tog sporazuma, kaže, pokrenuto je i pitanje rešenja problema naših državljana čijoj deci je pretio progon zbog, kako su navele vlasti na Malti, nedovoljnih zarada roditelja.

"Moj predlog je bio da u okviru tog sporazuma pokrenemo pitanje i tog problema koji naši građani imaju i u tom sporazumu ćemo istaći da Srbija stoji iza svakog građana, da treba da ostanu tamo i da toj deci pruže mogućnost života u toj zemlji, a ukoliko žele da se vrate, mi ćemo ih oberučke prihvatiti", rekao je Ðorđević novinarima nakon potpisivanja kolektivnog ugovora NSZ i njenog sindikata.

Podsetio je da je ranije u ime Ministarstva na čijem je čelu i Vlade Srbije poslao pismo resornom ministru i Vladi Malte u kojima ih je, kako kaže, zamolio da imaju drugačiji odnos prema srpskim državljanima, jer iza njih stoji država.

"Država stoji iza svih svojih građana, gde god da su oni, pa i na Malti, te za takvim odnosom prema našim građanima nema nikakve potrebe", naveo je Ðorđević.

Izvor: Танјуг

Sporazum o socijalnoj zaštitiMaltaZoran Đorđević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva