:

:

TV Most

clock

Novembar 19, 2019   22:51

0

218

Srbija u finalu Dejvis kupa, prvi protivnik Japan

Trećeg dana nadmetanja na finalnom turniru Dejvis kupa, koji se od ove godine održava u novom formatu, na teren teniske hale Magična kutija (Caja magica) u Madridu, jedne od ikona ovog sporta, izaći će i reprezentativci Srbije koji se sastaju sa Japanom u meču grupe A u kojoj je i Francuska.

Novi format nadmetanja podrazumeva učešće 18 ekipa na turniru. One su podeljene u šest grupa od po tri tima. U svakoj se igraju tri meča a uz pobednike grupa u četvrtfinale će i dve najbolje drugoplasirane ekipe. O plasmanu odlučuju osvojeni bodovi ali i set, gem i poen količnici. Novina, u odnosu na dosadašnja nadmetanja u Dejvis kupu je i to što se pojedinačni dueli igraju na dva dobijena seta.

Reprezentacija Srbije je u Madridu već sedam dana a timu se prekjuče pridružio i Novak Đoković pa se nastup iščekuje sa puno optimizma. Uz Novaka u timu su i Dušan Lajović, Filip Krajinović, Viktor Troicki i Janko Tipsarević a selektor je Nenad Zimonjić.

Naravno da se najveći deo pažnje poklanja Novaku Đokoviću, prvenstveno od stranih medija, a od njega se i očekuje da donosi sigurne poene u singl mečevima. Đoković je, dan pre meča protiv Japana, odradio i poslednji trening, a nakon njega je u izjavi za naše medije koji su u Madridu rekao:

"Spremni smo, bez obzira što je iza svakog od nas duga i naporna sezona. Imamo poverenje u našeg selektora Nenada Zimonjića i sigurni smo da će doneti najbolje moguće odluke i izvesti sastav koji će moći da izvuče maksimum. Japance ne treba potcenjivati, bez obzira što Kej Nišikori neće igrati. Imaju borbene tenisere, ali nadamo se najboljem mogućem početku i pobedi koja bi nam dala samopuzdanje pred možda i odlučujući duel protiv Francuza. Idemo korak po korak, dan po dan, pozivam sve da nas podrže".

Inače u timu Srbije vlada veliki optimizam a svi su dobro raspoloženi i jedva čekaju da izađu na teren. Ko će igrati u singlovima a ko u dublovima znaće se sat vremena pre početak duela a prvi protiv Japana počinje u 11 časova (sreda). Naša zemlja je do sada protiv Japana igrala samo jednom i to 1931. kao Kraljevina Jugoslavija, kada je poražena sa 5:0.

U timu Japana nema najboljeg igrača Keija Nišikorija a u ekipi su : Yoshihito Nishioka, Yasutaka Uchiyama, Taro Daniel, Ben McLachlan i Yuichi Sugita.

U grupi u kojoj su Srbija i Japan je i Francuska koja je teže nego što se očekivalo u prvom duelu savladala Japan sa 2:1 u pobedama. Najpre je Žo Vilfred Conga rutinski sa 6:2 i 6:1 pobedio Učijamu da bi Nišioka, takođe bez većih problema savladao Monfilsa sa 7:5 5:2. U dublu se vodila velika bitka a Francuzi su na kraju slavili pobedivši 2:1 (6:7. 6:4, 7:5).

Posle meča Francuska – Japan komentar nam je dao i selektor Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić:

“Izuzetno težak prvi dan za Japan i za Francusku Očekivalo se da su Francuzi favoriti i to su uspeli da dokažu ali na mnogo teži način od očekivanog. Monfils je iznenađujuće izgubio od Nišioke što pokazuje da je Japan dobar tim i u singlu dok se u dblu znalo da imaju dobru kombinaciju. Mislim da je činjenica da su Francuzi imali samo jedan trening, doprinela da odigraju nešto slabije.”

Nenad Zimonjić nam je rekao očekivanja od meča protiv Japana:

“Mislim da neće biti promene za prvi sngl u kojem očekujem da igra Nišioka i da će u dublu ostati Učijama i Mek Lahlan a da će u drugom singlu doći do promene i da će igrati Sugita a možda i Taro. Kod nas će u singlu najverovatnije igrati Novak i Filip a u dublu Janko i Viktor, ali ću odluku doneti pred meč. Svi u timu željno očekujemo start takmičenja i nadam se prvoj pobedi.”

Srbija u narednom kolu u četvrtak od 11 časova pre podne u drugom meču grupe A igra protiv Francuske.

Srbija je 2010. osvojila Dejvis kup, a ove godine titulu brani reprezentacija Hrvatske.

Sastavi grupa:

A: Srbija, Japan, Francuska

B: Hrvatska, Španija, Rusija

C: Argentina, Čile, Nemačka

D: Belgija, Kolumbija, Australija

E: Kazahstan, Holandija, Velika Britanija

F: Italija, SAD, Kanada

Izvor: RTV

tenisDejvis kup
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva