:

:

TV Most

clock

Decembar 16, 2019   15:54

0

197

Srbija uplatila 21,99 miliona evra za dug iz 70-tih godina

Republika Srbija je danas, preko Narodne banke Srbije, uplatila Svetskoj banci 21,99 miliona evra na ime dospelih obaveza za reprogramirane dugove nastale sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka, rečeno je danas Tanjugu u centralnoj banci.

Reč je o Konsolidacionom zajmu B u iznosu od 21,99 miliona evra, od čega je 17,87 miliona evra po osnovu glavnice i 4,12 miliona evra po osnovu kamate.

Sredstva navedenih kredita korišćena su za infrastrukturne projekte, kao i za potrebe privrede - izgradnju industrijskih kapaciteta, poljoprivredu, elektroprivredu, vodoprivredu, šumarstvo, saobraćaj i drugo.

Obaveze Republike Srbije po reprogramiranim dugovima nastalim sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetog veka prema Svetskoj banci dospevaju po Konsolidacionom zajmu A dva puta godišnje, u martu i septembru, pri čemu poslednja rata dospeva 15. septembra 2031. godine.

Po Konsolidacionom zajmu B obaveze, takođe, dospevaju dva puta godišnje, u junu i decembru, pri čemu poslednja rata dospeva 15. decembra 2031. godine.

Izvor: Танјуг

NBS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva