:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Maj 09, 2015   12:05

0

169

Srbija deo evropske porodice

Dan Evrope obeležen je danas u Domu omladine, a zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt rekao je tom prilikom da je Srbija deo evropske porodice i treba da postane njen punopravni član.

"Danas mi slavimo godišnjicu ujedinjenja Evrope, odnosno da smo svi deo iste porodice, da ne bude više rata i da ga zamene mir, blagostanje i dobre mogućnosti za život", rekao je Benedikt učestvujući u debati "Mitovi i predrasude - Evropska unija i Srbija", koju je organizovao Informacioni centar EU.

On je dodao da građani u državama kandidatima često strahuju da će pridruživanjem EU ugroziti nacionalnu poljoprivredu, izgubiti kulturni indentitet ili jesti lošu hranu iako se, kako je rekao, na primeru mnogih zemalja pokazalo da su ti strahovi neosnovani.

Pod sloganom "Evropa otvoreno", informacioni centar EU priredio je danas, povodom obeležavanja Dana Evrope, džez koncert na Platou Milana Mladenovića dok su beogradski pantomimmičari predstavljali okupljenim građanima pojmove EU i njenu geografiju.

Takođe, u Domu omladine studentima su predstavljeni programi školovanja u zemljama članicama EU, održan je EU kviz na "tač skrinu" za decu i omladinu, kao i "Škola pantomime: za decu oštećenog sluha iz osnovne škole u Zemunnu i Škole sa oštećenim sluhom-nagluve "Stefan Dečanski" u Beogradu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva