:

:

TV Most

clock

Decembar 25, 2015   12:05

0

118

Srbija otvorena za katarske investicije

Marinković je u Skupštini Srbije poželeo dobrodošlicu ambasadoru Katara u Srbiji i istakao da je nastavak sastanaka veoma važan kako bi se pospešila ekonomska saradnja.

Marinković je dodao da želi da Srbija i Katar dostignu nivo saradnje kakvu Srbija ima sa Azerbejdžanom.

"Želimo da naša saradnja bude što konkretnija, Srbija je zemlja koja želi brzo da se razvija, a naš strateški cilj je ulazak Srbije u EU. U Srbiji je poznato da Katar ima odličnu spoljnu ekonomiju i naš cilj je da dovedemo katarske kompanije da investiraju u našu zemlju", kazao je Marinković.

On je, takođe, dodao da bliskom saradnjom dve zemlje mogu da se unaprede potencijali i Srbije i Katara.

Al Tani je zahvalio na inicijativi i pozivu na sastanak rekavši da je uputio pismo Ministarstvu spoljnih poslova u Kataru, radi osnivanja Poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom i izrazio želju da se organizuju i lične posete članova poslaničkih grupa prijateljstva.

On je istakao da su u toku završne pripreme za potpisivanje sporazuma o ekonomskoj, trgovinskoj i tehničkoj saradnji, kao i mogućnosti potpisivanja sporazuma o saradnji ministarstava spoljnih poslova.

Ambasador je dodao i da veliki potencijal Srbije leži u poljoprivredi i da bi saradnja mogla da se razvije i na tom nivou, kao i da već postoje zainteresovane kompanije iz Katara koje bi započele investicije u Srbiji, a koje posluju širom sveta.

Marinković je dodao da je siguran da će sve sporazume koji budu bili potpisani između dve zemlje Narodna skupština podržati i ratifikovati, a da poljoprivreda može biti jedan od stubova saradnje dve zemlje.

Na sastanku je bilo reči i o planovima oko organizovanja nedelje kulture koja bi se održala naredne godine, a prisutni su zaključili da će naredne godine zajedničkim snagama pokušati da ojačaju međusobnu saradnju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva