:

:

TV Most

clock

Oktobar 14, 2019   12:55

0

139

Srbiju i Kinu veže prijateljstvo i vera u miroljubiv razvoj

Potpredsednik SNS Marko Đurić razgovarao je danas u Beogradu sa članom Politbiroa Komunističke partije Kine (KPK) Jangom Sijaoduom i istakao da SNS snažno podržava politiku jedne Kine i protivi se pokušajima mešanja u unutrašnje stvari te zemlje.

Đurić je zahvalio Kini na iskrenoj i principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

"Srbija će u narednom periodu nastaviti da podržava pravo Kine na slobodan i miroljubiv razvoj, bez sankcija i pritisaka i unutrašnjeg mešanja", rekao je Đurić.

On je naglasio da Srbiju i Kinu, ali i dve partije, povezuje "čelično prijateljstvo", vera u iste principe, u miroljubiv razvoj čovečanstva, kao i snažna želja da se pomogne ekonomski razvoj dve zemlje, što je, kaže, već i postignuto kroz međusobnu saradnju.

"Odnosi dve zemlje su na novom nivou koji do sada nije zabeležen, a sve zahvaljujući predsednicima Aleksandru Vučiću i Si Đinpingu. Otvoreno je novo poglavlje u odnosima Srbije i Kine, kao i SNS i KPK", rekao je Đurić.

On je naveo da je KPK politička snaga koja je u prethodnih 70 godina ostvarila impresivne rezultate i kineski narod iz teške situacije uvela u eru prosperiteta.

Član Politbiroa KPK Jang Sijaodu je istakao da odnose Srbije i Kine karakteriše novi razvoj i napredak, te podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u aprilu ove godine učestovao na Forumu "Pojas i put" u Pekingu i sastao se kineskim kolegom Si Đinpingom.

Tada su, kaže, dogovoreni novi pravci saradnje.

"Kineska strana je spremna da sa srpskom uloži napore da se realizuje ono što su dva lidera dogovorila, fokusirajući se na zajedničku saradnju u okviru inicijative 'Pojas i put'", rekao je Jang.

On je naglasio da će se intenzivirati razmena u uzajamna saradnja u svim oblastima između dve zemlje i dva naroda.

Kako kaže, tokom posete Srbiji sastaće se i sa liderima drugih partija, a obići će sve projekte u okviru zajedničke saradnje inicijative "Pojas i put".

"Međupartijski odnosi, kao i međudržavni sigurno će se produbiti u narednom periodu, a prijateljstvo Srbije i Kine će postići još bolje rezultate", rekao je Jang.

Izvor: Танјуг

ĐurićSrbijaKina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva