:

:

TV Most

clock

Mart 08, 2021   14:24

0

206

Srbin iz Bujanovca ranjen juče u Šilovu je van životne opasnosti

Srbin iz Bujanovca N.S. (24) juče je ranjen iz pištolja u Šilovu, kraj Gnjilana, kada je na njega pucao sugrađanin R.H. (35) albanske nacionalnosti. Do incidenta je došlo ispred kafane na periferiji sela kada je naoružani napadač posle verbalnog konflikta sa suprugom povređenog, koja je zakupac u tom objektu, otvorio vatru.

Povređenom je odmah na licu mesta ukazana hitna pomoć i prevezen je u bolnicu u Gnjilane na dalje lečenje. Pacijent je van životne opasnosti, saznaje Puls.

Policija se, nakon prijave, brzo pojavila na licu mesta, ali je napadač uspeo da pobegne i dalje se nalazi u bekstvu.

Kako je  izjavio portparol kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani, policija je obavila uviđaj i traga za počiniocem.

„Poznati su i napadač i oštećeni, obojica su državljani Sr bije, iz Bujanovca. Napadač albanske nacionalnosti se tereti za pokušaj ubistva, a povređeni je na lečenju u Gnjilanu, trenutno  van životne opasnosti“, kaže Hašani, ne navodeći eventualne motive sukoba.

Ovo nije prvi put da dolazi do fizičkih obračuna u ugostiteljskim objektima sa muzikom uživo u Šilovu, u koje, poslednjih godina, dolazi do međusobnih čarki i sukoba između gostiju, uglavnom albanske nacionalnosti, zbog čega su meštani ovog čisto srpskog sela veoma zabrinuti i traže adekvatnu zaštitu i reakciju nadležnih. 

Meštani Šilova,njih više od 350, predali su još prošle godine opštini Gnjilane, policiji i KFOR-u peticiju sa zahtevom da zabrani rad lokala, u kojima, se pored alkoholnog pića, kako se navodi,  „podvode ženske osobe za koje se ne zna odakle su i sa kojom namerovom borave u tim objektima“, ali do danas nije bilo nikakve reakcije ili odgovora.

Selo Šilovo je jedno od nekoliko sela sa srpskom većinom u opštini Gnjilane u kojem se nalaze institucije važne za opstanak Srba, kao što su osnovna škola i gimnazija, Komercijalna banka, Dom zdravlja, kulturno – prosvetni centar i regionalna Radio Televizija Puls.

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva