:

:

TV Most

clock

Mart 08, 2021   12:09

0

75

Srbin iz Bujanovca ranjen u centru Šilova van životne opasnosti

Srbin iz Bujanovca N.S. (24) juče je ranjen iz pištolja u centru Šilova, kada je na njega pucao sugrađanin R.H. (35) albanske nacionalnosti. Do incidenta je došlo ispred kafane u glavnoj ulici u Šilovu, neposredno pored Komercijalne banke, kada je naoružani napadač posle verbalnog konflikta sa suprugom povređenog, koja je zakupac u tom objektu, otvorio vatru. 

Povređenom je odmah na licu mesta ukazana hitna pomoć i prevezen je u bolnicu u Gnjilane na dalje lečenje. 

Pacijent je van životne opasnosti, saznaje RTV Puls.

Policija se, nakon prijave, brzo pojavila na licu mesta, ali je napadač uspeo da pobegne i dalje se nalazi u bekstvu.

Kako je izjavio portparol kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani, policija je obavila uviđaj i traga za počiniocem.

„Poznati su i napadač i oštećeni, obojica su državljani Srbije, iz Bujanovca. Napadač je iz albanske, a povređeni iz srpske zajednice, koji se nalazi na lečenju u Gnjilanu, van životne opasnosti“, kaže Hašani, ne navodeći eventualne motive sukoba.

Ovo nije prvi put da dolazi do fizičkih obračuna u ugostiteljskim objektima sa muzikom uživo u Šilovu, u koje, poslednjih godina, dolazi do međusobnih čarki i sukoba između gostiju, uglavnom albanske nacionalnosti, zbog čega su meštani ovog čisto srpskog sela veoma zabrinuti i traže adekvatnu zaštitu i reakciju nadležnih. 

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva