:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Januar 04, 2020   21:07

0

230

Srđan Mitrović posetio ugrožene porodice u Ponešu i Paralovu

Predsednik Privremenog organa opštine Gnjilane Srđan Mitrović sa saradnicima posetio je i danas neke od socijalno najugroženijih porodica u selima Poneš i Paralovo.

Prilikom posete porodici Predraga Ristića iz Paralova obećao je izgradnju nove porodične kuće od 75 kvadratnih metara. Izgradnju objekta finansiraće Vlada Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Očekuje se da konačna odluka bude donesena krajem januara, da bi gradnja počela već sredinom februara, kada se steknu odgovarajući vremenski uslovi za to.
 
„U destočlanoj familiji Ristić živi desetoro Srba u tri generacije, od kojih je petoro dece. To je jedna od najvećih porodica u ovom delu Kosovskog Pomoravlja. Drago mi je što smo u prilici da pomognemo ovakvim ljudima", rekao je Mitrović poželevši uspešnu gradnju ukućanima.
 
Predrag Ristić kaže da će im nova kuća u mnogome olakšati život.
 
„Ovo sada su nemogući uslovi za život, posebno za decu. Nova kuća će nam suštinski promeniti život nabolje", kazao je Ristić.
 
Posle toga, Mitrović je posetio i druge Srbe u ovom delu gnjilanske opštine: dvanaestočlanu porodicu Bojana Trajkovića, petočlanu familiju Dejana Stoiljkovića, i porodicu Aksić iz Poneša, 70-ogodišnji bračni par Nenada i Ratke Ristić  i desetak godina mlađe Petka i Blagicu Ristić i najavio druge oblike pomoći iz budžeta Republike Srbije.
 
 
Prilikom posete predsednika Privremenog organa svoj deci su podeljeni novogodišnji paketići, a familijama uručena humanitarna pomoć u hrani.

Izvor: RTV Puls

Kosovsko PomoravljePonešParalovopomoć

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva