:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

Decembar 12, 2019   20:38

0

461

Srđan Petrović iz Velike Hoče: Čekamo Handkea

Domaćin iz Velike Hoče Srđan Petrović, kod koga je odsedao Peter Handke, izjavio je da ga je potpuno zatekla odluka Prištine da austrijskom nobelovcu zabrani ulazak na Kosovo i Metohiju.

"Prosto smo iznenađeni odlukom da se jednom piscu zabrani ulazak na KiM, da ne može da dođe u Orahovac i Veliku Hoču. Ta vest nas je sve neprijatno iznenadila, zapravo, ne možemo da je shvatimo. Možda bismo shvatili da se to desilo nekom političaru, državniku, nekom drugom, ali baš Handkeu, kog čekamo... Nadamo se da se to ipak neće primenjivati i da je to trenutna, prolazna odluka. Mi Handkea željno očekujemo u Velikoj Hoči", izjavio je Petrović za Sputnjik.

Odlazeći ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli, odlučio je da dobitnika Nobelove nagrade za književnost Petera Handkea proglasi "personom non grata“ na tzv.Kosovu, zato što je, kako navodi, Handke podržavao Slobodana Miloševića i negirao genocide na Kosovu i u Bosni i Hercegovini.

Handke je, nakon što je dobio Nobelovu nagradu, izjavio da želi ponovo da boravi u Velikoj Hoči.

Na inicijativu zastupnika Stranke demokratske akcije BiH, Handke je odlukom Skupštine Kantona Sarajevo, proglašen nepoželjnom osobom i u tom kantonu.

Izvor: Sputnik

KiMVelika HočaHandke
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva