:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Februar 22, 2021   15:05

0

139

Srđan Popović: Inicijativa Kancelarije za KiM govori koliko je bezbednost dece važna

Dečja ustanova „Đurđevak“ u Lapljem Selu, zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju, dobila je najsavremeniji video-nadzor, čime je značajno povećana bezbednost ove vaspitno obrazovne ustanove u kojoj  je u pet grupa upisano 150. dece od jaslica do predškolskog uzrasta.

– Na ovom objektu postavljeno je osam kamera koje obuhvataju čitav vrtić kao i prijem objekta. Kancelarija za Kosovo i Metohiju poklonila nam je i didaktičke materijale koji će vrlo brzo biti podeljeni deci. Zahvaljujemo se Kancelariji za KiM,ovo je samo jedna od pomoći – kaže Radica Parlić, vd. direktor PU Đurđevak.

Povodom stavljanja u funkciju video nadzora, predškolsku  ustanova „Đurđevak“ u Lapljem selu, obišao je prvi čovek opštine Gračanica Srđan Popović.

– Ova  inicijativa Kancelarije za Kosovo i Metohiju govori koliko je bezbednost naše dece bitna i koliko se oni trude da osiguraju budućnost našoj deci, to jest da se naša deca osećaju bezbedno u svakoj srpskoj sredini. Ova inicijativa obuhvata oko 70 škola i predškolskih ustanova, gde će video nadzor biti postavljen. U prilog ovome govori i činjenica da je pristigla IT oprema kojom su opremljene naše školske ustanove. Kancelarija za Kosovo i Metohiju na čelu sa Petrom Petkovićem  radi na tome da naša deca ne oskudevaju baš ni u čemu i da imaju sve uslove baš kao i svako dete u centralnoj Srbiji – kaže predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Kako je najavljeno, u narednom periodu, video nadzor koji je takođe obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju dobiće svih 70 vaspitno-obrazovnih ustanova u srpskim sredinama na centralnom Kosmetu.

Izvor: RTV Gračanica

KiMKancelarija za KiMobrazovne ustanovevideo nadzorSrđan Popović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva