:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Januar 16, 2020   16:12

0

88

Srđan Popović razgovarao je sa meštanima opštine Gračanica

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović već dve godine organizuje prijem za građane sa željom da pomogne u rešavanju njihovih problema. Razgovori se organizuju jednom sedmično, ali predsednik to radi kad god je u prilici.

Vesna Ćurčić iz Donje Gušterice na razgovor kod predsednika je došla zbog ćerke koja nije zaposlena.

„Deca su mi otišla za Beograd jer ovde nije bilo posla, došla sam  na razgovor zbog ćerke koja je još uvek ovde sa nama na Kosovu i želi da ostane i radi ovde, suprug i ja smo zadovoljni razgovorom jer ima nade za zaposlenjem“ kazala je Vesna.

Osim iz Gračanice na razgovor dolaze i građani iz drugih lokalnih samouprava, pa ih je danas bilo i iz Crkvene Vodice.

Aleksanadr Krstić zatražio je pomoć kod predsednika u vidu izgradnje stambene jedinice.

„Otac mi je bolestan, majka i brat ne rade nigde, jedina primanja koja u kući imamo jeste moja plata. Živimo u jako staroj i trošnoj kući koja se raspada, predsednik je rekao da će komisija izaći na teren i pokušati da reši problem“ rekao je Krstić.

Zbog nezaposlenosti na razgovor kod predsednika je bila i porodica Đorđević iz Donje Gušterice.

„Najveći problem je što nemamo posla, živimo samo od socijale, na pauzi smo bukvalno sedam meseci gde nemamo nikakva primanja, bez posla ne možemo da opstanemo ovde“ kazala nam je Jelena Đorđević.

Po rečima predsednika opštine problemi sa kojima se meštani Gračanice najčešće susreću jeste nezaposlenost, nerešeno stambeno pitanje, administrativni, zdravstveni i drugi problemi.

“Ono što me stvarno raduje jeste da dosta toga i može da se reši ali postoje  problemi koji iziskuju i vremena i truda kao i zajedničkog rada sa ostalim institucijama kako na centralnom nivou tako i lokalnom. Nezaposlenost je najveći problem meštana na teritoriji opštine Garčanica i to će nam zasigurno biti prioritet u nekom narednom periodu da pronađemo način, odnosno da napravimo atmosferu kako za investiranje tako i za pokretanje mini biznisa“ rekao je Popović.

U prethodnoj godini prvi čovek opštine je u svoj kabinet primio oko 2000 svojih sugrađana, a značajan broj njihovih problema je pozitivno rešen.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanicaPopović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva