:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

April 10, 2020   21:51

0

160

Srđan Popović: Situacija u Gračanici pod kontrolom, stanovništvo disciplinovano

Situacija u vezi sa epidemijom korona virusa na području opštine Gračanica za sada je pod kontrolom, a ova nedelja protekla je dobro, potvrdio je za RTV Gračanica predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

– Naši meštani su veoma disciplinovani, što je za svaku pohvalu. Volonteri i dalje obilaze socijalno ugrožene porodice i staračka domaćinstva, a do sada smo podelili oko 270 paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Za naredni period spremili smo još oko 280 paketa. Komunikacija sa svim našim meštanima je veoma dobra. Za sada je sve to poprimilo jednu veoma dobru organizaciju. Nema razloga za bilo kakvu brigu trenutno. U svakom slučaju, ne treba se opustiti, već nastaviti disciplinovano do kraja, dok pandemija ne prođe. Inspekcija korektno radi svoj posao, obilaze teritoriju cele opštine i sve trgovinske objekte. Za sada nije bilo većih problema. Nema povećanja cena. Situacija je takva da smo svi svesni sa čime smo se suočili i posebno mi je drago što naši meštani ozbiljno shvataju situaciju. Sve što smo dogovorili do sada, ispoštovano je – kaže za RTV Gračanica Srđan Popović.

Predsednik opštine Gračanica naglašava da će se na teritoriji opštine i dalje poštovati iste mere, ali i savetuje građanima da imaju što manje kontakata, kako bismo umanjili i opasnost od epidemije.

Volonteri će i dalje pomagati porodicama kojima je pomoć najpotrebnija, a opština Gračanica nastavlja da pomaže sve socijalno  ugrožene stanovnike.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanicaSrđan Popovićkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva