:

:

TV Most

Foto: AP

clock

April 22, 2019   9:34

0

289

Šri Lanka: Broj žrtava se popeo na 290, povređeno 500

Broj žrtava se posle serije eksplozija u Šri Lanki popeo na 290, a oko 500 ljudi je povređeno, saopštile su danas vlasti te zemlje.

 

Kako navodi Rojters, još niko nije preuzeo odgovornost za niz jučerašnjih napada na tri crkve i tri hotela u prestonici Šri Lanke Kolombu, kao i u crkvi u gradu Negombo.

Policija je juče uhapsila 13 osumnjičenih za napade koje je ministar odbrane Ruvan Vijevardena opisao kao terorističke.

On je rekao da je većina napada na crkve i hotele, u kojima je poginulo više od 200 ljudi, a stotine ranjeno, bila samoubilačke prirode.

Premijer Šri Lanke Ranil Vikremešinge izjavio je da postoji mogućnost da napadi izazovu nestabilnost u zemlji, i poručio da će vlada iskoristiti sva moguća ovlašćena da deluje protiv odgovornih za napade.

U Šri Lanki je uveden policijski čas u trajanju od 18 do 6 časova.

Portparol policije rekao je da je pronađeno skrovište i kombi koji su napadači koristili.

AP navodi da je ovo najgori napad u Šri Lanki još od 26-godišnjeg građanskog rata, tokom kojeg je pobunjenička grupa Tamilski tigrovi sprovodila brojne bombaške napade u borbi za nezavisnu tamilsku državu na severu zemlje.

Američki Stejt Department upozorio je danas turiste iz SAD, da je moguće da terorističke grupe planiraju nove napade u Šri Lanki, posle niza eksplozija u kojima je poginulo 290 ljudi, a 500 je ranjeno.

"Teroristi mogu napasti i bez upozorenja", rečeno je u upozorenju Stejt Departmenta, preneo je Rojters.

Dalje se navodi da su potencijalne mete turističke lokacije, putničke stanice, trgovinski centri, hoteli, bogomolje, aerodromi, i druga javna mesta.

Izvor: T a n j u g

Šri Lankateroristički napadimrtvi i ranjeni
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva