:

:

TV Most

Foto: Novosti

clock

April 11, 2019   15:33

0

253

Srpska će uvek biti uz svoj narod na Kosovu

U Banjaluci je u četvrtak promovisana humanitarna akcija za gradnju dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju, u organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji. 

U prostorijama Socijalističke partije o akciji su govorili predsednik Odbora Milorad Arlov, predsednik Gradskog odbora SP i narodni poslanik Goran Selak, te predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Slobodan Protić.

Kako je istakao predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, u pitanju je dnevni centar za preko 130 dece i mladih sa područja Kosmeta sa poteškoćama u razvoju, okupljenih u udruženje “Podrži me”. Projekat je vredan 200.000 evra, s tim da je deo novca već skupljen, a do useljenja je potrebno još oko 150.000 evra.

– Odavde želim da pošaljem poruku svim političkim partijama da se uključe u ovu humanitarnu akciju, kako bismo zajedničkim snagama uspeli da izgradimo ovaj centar. Ta deca i ti roditelji trebaju našu pomoć i verujem da ćemo uspeti da realizujemo ovu akciju. Socijalistička partija je i do sada učestvovala u akcijama pomoći za Kosovo i Metohiju i ovom prilikom im se zahvlajujem što su i danas odlučili da budu podrška ovom humanom projektu, istakao je Arlov.

Predsednik Gradskog odbora SP Banjaluka Goran Selak poručio je da će Republika Srpska uvek dati podršku akcijama koje za cilj imaju pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, te zahvalio Odboru za pomoć Kosovu i Metohiji za dugogodišnji humanitarni rad.

– Uveren sam da zajedno možemo učiniti mnogo kako bismo podržali našu braću na Kosmetu, a pogotovo najugroženije kategorije stanovništva. Vlada Republike Srpske, institucije, lokalne zajednice i građani do sada su podržali brojne projekte koji su realizovani u svrhu podrške Srbima na Kosmetu. Poruka ove inicijative nije samo humanitarnog karaktera, nego i poziv na okupljanje, na zajedništvo i solidarnost. Veoma je važno da naši ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji uvek znaju da mogu da računaju na pomoć naroda i institucija Republike Srpske i zato će ovakve akcije i inicijative uvek imati podršku Socijalista, istakao je Selak.

Predsednik Izvršnog odbora SP Slobodan Protić je istakao da su Socijalisti učestvovali u brojnim akcijama pomoći za Kosovo i Metohiju, a posebno u akcijama pomoći za decu i mlade. On je ovom prilikom pozvao i ostale političke subjekte da u skladu sa mogućnostima podrže gradnju Dnevnog centra. 

– Nismo nikada obaveštavali medije o akcijama u kojima učestvujemo, ali danas je prilika da na ovaj način promovišemo ovu humanitarnu akciju i da pozovemo sve stranke da se uključe i daju svoj doprinos, jer ovo su stvari oko kojih ne smijemo da se dijelimo. Republika Srpska nikad neće zaboraviti Kosovo i Metohiju, a za nas u Socijalističkoj partiji, to je jedna od najvažnijih tema – istakao je Protić.

ŽIRO RAČUN

Žiro račun Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji za igradnju Dnevnog centra “Podrži me” Kosovska Mitrovica je 55510000341964-45. Humanitarna akcija za izgradnju Centra trebalo bi da počne u ponedeljak, 15. aprila, i trajaće do 30. juna, a kamen temeljac i početak radova na novoj zgradi predviđeni su za 26. jun.

Izvor: Novosti

KiMRepublika Srpskahumanitarna akcija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva