:

:

TV Most

clock

Maj 31, 2019   20:09

0

171

Srpska i kineska delegacija razmenile iskustava o digitalizaciji

U Ministarstvu kulture i informisanja održan je niz radnih sastanaka srpske i kineske delegacije, saopštilo je to ministarstvo.

Tokom prvog sastanka razgovaralo se o mogućnostima softverskih i hardverskih rešenja u procesu digitalizacije kulturnog nasleđa, kao i o razvijanju bilateralne saradnje u ovoj oblasti.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik ministra za digitalizaciju kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva Dejan Masliković i pomoćnica ministra za međunarodne odnose u oblasti kulture Asja Drača Muntean, kao i predstavnici industrijskog odeljenja Ministarstva kulture i turizma NR Kine.

U okviru radne posete delegacija industrijskog odeljenja Ministarstva kulture i turizma Kine obišla je Narodni muzej i tom prilikom se upoznala sa metodama i načinom digitalne konzervacije koju primenjuje ova ustanova.

Poslednji u nizu susreta predstavljao je predavanje direktora odeljenja naučnog istraživanja i industrije na Pekinškom univerzitetu pošta i telekomunikacija, Čeng Honga, koje je održao direktorima Narodnog, Etnografskog i Muzeja Jugoslavije i njihovim saradnicima za digitalizaciju o načinima na koji digitalne tehnologije mogu promovisati kulturnu razmenu i trgovinu.

Izvor: Танјуг

SrbijaKinasastanak
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva