:

:

TV Most

clock

Avgust 15, 2019   22:01

0

338

Srpska lista: Albanske partije počele izbornu kampanju preko srpskih leđa

Srpska lista najoštrije osuđuje pokušaje otimanja srpske kulturne baštine od strane kosovskih institucija, koje u nemogućnosti da na međunarodnoj sceni i ekonomiji ostvare bilo kakav uspeh, pokušavaju da otimanjem srpske baštine i provokacijom prikupe političke poene.

"Sramno je da ovakvim delovanjem albanski lideri svesno produbljuju etničke podele i pokazuju necivilizacijsko ponašanje prema kulturi srpskog naroda", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista podseća Prištinu "da postavljanje zastave ne znači i pravo svojine nad tvrđavom u Novom Brdu. Mogli su tu zastavu da pobodu i na Mesecu, ali on i dalje ne bi bio njihov, kao što ni tvrđava u Novom Brdu i crkva Svetog Nikole nije njihova".

SL smatra da su "albanske partije počele kampanju, po pravilu, preko leđa srpskog naroda. I po pravilu, svilene uši međunarodnih predstavnika ne čuju apele srpskog naroda. Ipak, istorijske činjenice pohranjene u duši svakog Srbina ne može izbrisati nikakva otimačina i nijedan falsifikat, zato ćemo uvek i na svakom mestu podsećati da na tlu Evrope u 21. veku, pred očima sveta, neko nastoji da otme od srpskog naroda njegov koren, istoriju i pamćenje". 

"Poštovana gospodo, mi se sa tim nikada nećemo složiti, i to nikada nećemo prihvatiti i dozvoliti", stoji na kraju saopštenja Srpske liste.

Izvor: TV Most, saopštenje

Srpska listaNovo BrdoistorijaKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva