:

:

TV Most

clock

Novembar 28, 2019   13:27

0

200

Srpska lista: CIK potvrdio ubedljivu pobedu SL

Nakon skoro dva meseca od održavanja izbora, Centralna izborna komisija u Prištini je objavila konačne rezultate i potvrdila ubedljivu pobedu Srpske liste.

"Sa ponosom želimo da obavestimo naše građane da su svi mandati namenjeni Srbima u sigurnim rukama srpskog naroda, oličenog u Srpskoj listi", stoji u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista podseća "da je ova kampanja bila odraz života Srba i nealbanaca na Kosovu i Metohiji. Protiv Srba i Srpske liste na ovim izborima delovali su vlast i opozicija u Prištini, neke međunarodne organizacije i ambasade, kvazi analitičari i tzv. nezavisni mediji i portali, ali i deo opozicije u Beogradu... a srpski narod i Srpska lista su uz sebe imali, kao i obično, našu državu i predsednika Aleksandra Vučića".

"Nakon zabrane pomena naše Srbije u spotu Srpske liste, ukidanja prava glasa građanima sa srpskim dokumentima, kao i ukidanje više hiljada glasova raseljenih Srba, uspeli smo da porazimo sve koji se trude da oslabe srpski narod i razbiju teško stvoreno jedinstvo koje smo uspostavili sledeći politiku predsednika Aleksandra Vučića", navodi se u saopštenju.

"Poštovani sugrađani, pred nama je težak period u kome ćemo morati da se hrabro borimo kako bismo sačuvali mir i naš narod na Kosovu i Metohiji. Nastojaćemo da se uvek i na svakom mestu čuje naš glas i da se institucionalno izborima za prava koja nam pripadaju", poručuje Srpska lista. 

Srpska lista će se, kako se navodi, truditi da svoju reč održi, kao i obično, što očekuje i od političkih protivnika koje je narod svojim glasovima žestoko kaznio.

"Tu pre svega mislimo na Slobodana Petrovića iz Samostalne liberalne stranke koji je javno obećao da će se povući iz politike u slučaju da se potvrde rezultati glasanja i on ne osvoji mandat u skupštini. To očekujemo i od onih, poput Rašića i Rade Trajković, koji su na politici mržnje prema sopstvenom narodu i državi hteli da profitiraju kod Albanaca. Narod im je jasno poručio šta o tome misli, sa dodenjenih celih 800 glasova na celom Kosmetu, tačnije Nemad Rašić je osvojio 441 glas odnosno 122 puta manje od Srpske liste ili Rada Trajković sa ovojenih 234 glasa tj. 230 puta manje od Srpske liste, nedovoljno čak ni za mesto odbornika". 

Srpska lista se u saopštenju zahvalila aktivistima, članovima i simpatizerima koji su hrabro zastupali ideje Srpske liste, a posebno građanima koji su se odupreli pritiscima i lažima koje su plasirali kvazi stručnjaci i razni “faktori”.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMSrpska listaCIKizbori

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva