:

:

TV Most

clock

Januar 14, 2021   12:55

0

21

Srpska lista: Evropska unija da reaguje na kršenje Briselskog sporazuma

Povodom odluke Prištine da direktoru Kancelarije za KiM, Petru Petkoviću, zabrani ulazak na teritoriju Kosova i Metohije reagovala je Srpska lista, koja u saopštenju poziva Evropsku uniju da raguje na flagrantno kršenje Briselskog sporazuma.

"Srpska lista najoštrije osuđuju odluku Prištine da onemogući direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću da danas obiđe ugrožena srpska domaćinsktva na Kosovu i Metohiji i poziva Evropsku uniju da hitno reaguje na flagrantno kršenje Briselskog sporazuma i ali i tekovina Evropske unije o slobodi kretanja.

U trenutku kada se naši građani suočavaju sa strašnim poplavama koje odnose sve ono što su teškom mukom ovi vredni domaćini sticali godinama, i kada zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju i Vladi Srbije timovi rešavaju urgentne potrebe i probleme u poplavljenim područjima, u Prištini igraju neke političke igre zarad sticanja jeftinih političkih poena u predizbornoj kampanji.

Ono što nas razočarava jeste ćutanje međunarodne zajednice koja je najpozvanija da reaguje na ove provokacije i kršenje sporazuma. Pitamo se da li je ovo ćutanje znak odobravanja", stoji u saopštenju Srpske liste.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Srpska listaPetar PetkovićKancelarija za KiMKiMzabrana ulaskaPriština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva