:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Avgust 24, 2019   18:28

0

1235

Srpska lista: Jedinstvo srpskog naroda na Kosmetu garant ostanka i opstanka

Srpska lista organizovala  je danas konferenciju za novinare kako bi, kako je rekao predsednik Srpske liste Goran Rakić, demantovala navode SLS-a da srpsko jedinstvo i srpska sloga nisu u interesu srpskog naroda. Na konferenciji su i novi članovi Srpske liste Miroslav Ristić i Mladen Stanković obrazložili svoje pristupanje SL-u i demantovali jučerašnje navode SLS-a.

Prema njegovim rečima, na predstojećim vanrednim izborima nema mesta srpskom nejedinstvu.

„Svi zajedno, složno i jedinstveno, možemo ići dalje i možemo se izboriti za opstanak i ostanak srpskog naroda na KiM, uz svoju državu i sledeći politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Rakić.

Srpks lista pozdravila je odluku Miroslava Ristića, dosadašnjeg direktora i člana Predsedništva SLS-a i Mladena Stankovića, ranijeg predsednika Opštinskog odbora  Gnjilane i člana Glavnog odbora SLS-a da se priključe Srpskoj listi.

„Pozdravljamo odluku Ristića i Stankovića da se priključe Srpskoj listi kako bi zajedno na predstojećim vanrednim izborima uspeli da pokažemo da jedino složno, zajedno i jedinstveno možemo da se izborimo za opstanak svog naroda ovde i za bolju i sigurniju budućnost svih nas i naše dece“, naglasio je Rakić.

On je podvukao da na Kosovu i Metohiji nema mestu podelama.

„Ovo nije politika niti posao, već obaveza prema našim potomcima i našim precima“, naglasio je Rakić.

Bivši direktor i član Glavnog odbora SLS-a, sada član Srpske liste Miroslav Ristić objasnio je prisutnima da je odluku o pristupanju Srpskoj listi doneo lično on bez obzira na funkcije koje je obavljao u SLS-u.

„Jesam bio direktor u SLS-u iako oni pričaju drugačije. Prešao sam u Srpsku listu jer Srbi na KiM bi trebalo da budu deo jedne zajednice, pod jednim barjakom i da slede politiku predsednika Vučića“, rekao je Ristić i dodao da očekuje pritiske od strane SLS-a i narednih dana ali da neće promeniti odluku.

Mladen Stanković, raniji predsednik Opštinskog odbora SLS-a Gnjilane i član Glavnog odbora SLS-a, potvrdio je raniju funkciju Ristića i obrazložio da je „zbog ovakvih situacija i samovolje dela rukovodstva SLS-a“ rešio da uz Ristića i on pristupi Srpskoj listi.

“Ovde sam radi istine, Ristić je moj dosadašnji stranački kolega i na sastancima GO na koje je redovno dolazio ja sam ga oslovljavao sa gospodine direktore, i većina prisutnih i znam da jeste izabran” rekao je Stanković i dodao da ne zna da li je to bilo papirološki definisano i da ako do toga nije došlo, to nije Ristićeva krivica.

Dodao je da nisu oni mogli da idu u Centralnu izbornu komisiju i to proveravaju, a da su ovlašćenja za to imale samo jedna ili dve osobe u stranci.

“Ja znam da je glasano. Iz poštovanja prema njemu istina je izuzetno važna” rekao je Stanković.

Istakao je da je danas zbog, kako navodi, samovolje jednog dela rukovodstva u Samostalnoj liberalnoj stranci , a zbog sudbonosno važnog trenutka za srpski narod i opstanak , te da pitanje opstanka i povratka mora da bude u saglasnosti sa zvaničnim Beogradom i nikako drugačije, sazvao sednicu Opštinskog odbora koji je jednoglasno podržao njegov predlog da se isključe iz stranke i daju podršku kandidatima Srpske liste na predstojećim parlamentarnim izborima.

On je na konferenciji za novinare koju je sazvala Srpska lista dao neopozivu ostavku na sve funkcije u SLS-u kao i na mesto savetnika u pokrajinskom Ministarstvu za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine.

Izvor: TV Most

Srpska listaRakićRistićStankovićSLS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva