:

:

TV Most

clock

Januar 18, 2023   17:37

0

174

Srpska lista: Kurti nastavlja da vrši torturu i maltretira Srbe

"Dok međunarodni predstavnici ćute, diktatorski režim Aljbina Kurtija nastavlja sa torturom, maltretiranjem Srba i kršenjem potpisanih sporazuma", navela je Srpska lista reagujući na odluku Prištine da zabrani vozilima sa "KM" tablicama ulaz na Kosovo i Metohiju.

"Danas je na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, protivno sporazumu iz novembra prošle godine Kurtijeva policija maltretirala naše građane i pretila zabranom ulaska na Kosovo i Metohiju, pretila zabranom upotrebe motornih vozila sa KM registarskim tablicama, i direktno oduzela pravo na slobodu kretanja našim građanima", saopštila je Srpska lista.

Srpska lista je pozvala međunarodne predstavnike, pre svega Evropsku uniju i njihove predstavnike koji su odgovorni za sprovođenje sporazuma i koji su srpkom narodu na KiM garantovali da će se potpisano poštovati, da najhitnije spreče Kurtija da krši sporazum o registarskim oznakama i time onemoguće dalju eskalaciju na terenu.

"Mir je potreban svima na ovim prostorima osim Aljbinu Kurtiju koji je u svega par nedelja povukao sijaset poteza koje su dodatno uneli nemir među naše građane, počev od otimanja srpske imovine, prekopavanja lokalnih puteva, preko nastavka gradnje improvizovane baze specijalnih jedinica na Bistričkom mostu…", navodi Srpska lista u saopštenju

Srpska lista ukazala je da "Evropska unija kao garant sporazuma mora najhitnije da osudi kršenje sporazuma i stavi do znanja Kurtiju da mora poštovati potpisani sporazum. Srpski narod neće mirno gledati gaženje osnovnih ljudskih prava i kršenje sporazuma kojima se ta prava našeg naroda garantuju".

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKM tablicekosovska policijaSrpska lista Kurtisporazum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva