:

:

TV Most

clock

Mart 12, 2021   14:10

0

12270

Srpska lista osuđuje neosnovano hapšenje gradonačelnika Klokota

Srpska lista najoštrije osuđuje neosnovano hapšenje gradonačelnika srpske opštine Klokot Božidara Dejanovića, i maltretiranje legalnih, srpskih političkih predstavnika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. 

 

Nastavak agresivnog, anticivilizacijskog i antisrpskog delovanja Prištine prema srpskom narodu uz zloupotrebu institucija i institucionalno nasilje mora odmah prestati, a gospodin Božidar Dejanović i Dejan Vlajković pustiti da se od lažnih optužbi brane sa slobode.

Montirani procesi su postala matrica kojom Priština želi da disciplinuje srpske političke predstavnike, a srpski narod stavi u geto, bez vođstva u ovim teškim i izazovnim vremenima.

Pozivamo međunarodne predstavnike da zaštite pravdu i istinu, i pozovu albanske lidere na razum. Destabilizacija prilika i agresivno postupanje prema nedužnim ljudima nije način za rešavanje otvorenih političkih pitanja. Ovaj pokušaj zastrašivanja i isknjivljivanja volje građana izražene na poslednjim izborima su poziv svim ambasada da hitro reaguju, a ne da nemo ćute, što neki u Prištini očigledno doživljavaju kao znak odobravanja.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Srpska listaKlokothapšenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva