:

:

TV Most

clock

April 26, 2019   11:49

0

123

Srpska lista: Pet meseci bez ikakvih dokaza u pritvoru, poraz kosovskih institucija i međunarodnih organizacija

Srpska lista podsetila je da je danas peti dan kako Marko Rošić i Nedeljko Spasojević štrajkuju glađu u zatvoru u Gnjilanu sa zahtevom da se prebace u pritvorski centar u Kosovskoj Mitrovici. "Držati nevine ljude pritvorene bez ikakvog osnova je poraz ne samo kosovskih institucija već i svih onih međunarodnih organizacija kojima su puna usta poštovanja ljudskih prava".

Srpska lista ističe u saopštenju da "u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku naši sugrađani su bez ikakvih dokaza zatočeni usled političkih igara Prištine, i odvojeni od svojih porodica. Iako je prošlo više od pet meseci od brutalnog upada i neosnovanog pritvaranja naših sugrađana tužilaštvo nije našlo nijedan dokaz kojim potvrđuju svoje insinuacije o umešanosti Marka i Nedeljka u zločin koji se dogodio. Takve dokaze je nemoguće naći jer i ne postoje". 

"Srpska lista zahteva da se Marko Rošić i Nedeljko Spasojević najhitnije puste da se brane sa slobode, a za svako eventualno narušavanje njihovog zdravstvenog stanja smatraćemo odgovornim kosovsko pravosuđe", navodi se u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

Srpska listaKiMSpasojevićRošić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva