:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Septembar 06, 2019   15:35

0

631

Srpska lista predala kandidaturu za vanredne parlamentarne izbore

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je za RTV Gračanica da će Srpska lista učestvovati na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima i da su predali kandidaturu.

 

“Nakon kosultacija sa predsednikom Vučićem i nakon održanog stranačkog sastanka, doneli smo odluku da učestvujemo na vanrednim parlamentarnim izborima i upravo smo predali kandidaturu. Sa ponosom želim da istaknem da će Srpska lista i ovog puta imati snažnu podršku države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića uz istovremene napade, ne političkih partija, već pojedinih Srba kojima je lični interes iznad nacionalnog interesa i kojima, očigledno, država Srbija nije otadžbina”, poručio je Rakić.

Rakić je dodao da će i na ovim izborima Srpska lista imati najbolje kandidate na svojoj listi, koji će se u skupštini, a ne na ulici boriti za veća prava, bolji život i interese srpske zajednice ali i Roma, Goranaca, Aškalija, Bošnjaka i svih ostalih zajednica koji žive na ovom prostoru.

Kandidati Srpske liste su: Igor Simić,Zoran Mojilović, Miljana Nikolić, Slavko Simić, Ivan Todosijević, Jasmina Dedić, Miloš Perović, Ljubinko Karadžić, Branislav Nikolić, Verica Ćeranić, Milan Kostić, Vinka Radosavljević, Milan Joksimović, Ksenija Božović, Boža Stojanović, Mirjana Nikolić i Svetislav Jokić.

“Želim da kažem da su danas sa nama sve one partije kojima je jedinstvo imperativ i dalje stoji otvoren poziv svima onima koji žele da se priključe Srpskoj listi i da se jedinstveno borimo za bolji život, za opstanak i ostanak”, kazao je Rakić.

Rakić je dodao i to da je aktuelni potpredsednik Srpske liste Milan Radojičić na poslednjem stranačkom sastanku predložen za novog predsednika Srpske liste, što je jednoglasno prihvaćeno među stranačkim organima, ali da je Radojičić takvu odluku odbio i zadržao mesto potpredsednika Srpske liste. Pozdravio je odluku SDP-a da na izborima učestvuje u jednistvu sa Srpskom listom.

“Na stranačkim organima smo jednoglasno podržali i pozdravili odluku SDP-a da na predstojećim parlamentarnim izborima nastupimo jedinstveno, jer iako u prethodnom periodu naši politički programi nisu bili isti, važno je da sada nastupimo jedinstveno jer jedino tako možemo da se izborimo za naša prava i bolje životne uslove”, rekao je Rakić.

Rakić je istakao da je ubeđen da će izlaznost birača ovoga puta biti veća i da će Srpska lista osvojiti svih deset poslaničkih mesta. Biračima je poručio da budu jedinstveni i složni jer jedino tako i uz podršku države Srbije možemo se izboriti za bolji život na ovim prostorima.

Izvor: RTV Gračanica

Srpska listakandidaturaizboriKosovo i MetohijaVučićRakić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva