:

:

TV Most

clock

Avgust 23, 2019   14:00

0

210

Srpska lista: Predizborna kampanja prištinskih partija zasniva se na mržnji svega što je povezano sa Srbima

Srpska lista je, kako navode u saopštenju, smo više puta upozoravala da se predizborna kampanja albanskih partija u Prištini zasniva na mržnji protiv Srba, srpske kulture, kao i istaknutih Srba koji smetaju sprovođenju velikoalbanskih ideja.

"Poslednje aktivnosti koje kosovske institucije sprovode protiv potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića imaju za cilj zastrašivanje srpskog stanovništva, a sve u cilju sticanja jeftinih političkih poena u albanskoj javnosti, u predvorje vanrednih izbora čije se raspisivanje očekuje", stoji u saoštenju Srpske liste. 

Srpska lista smatra da "raspisivanje nekakve poternice, dan nakon što je obznanjeno da ćemo u narednom perioda imati vanredne parlamentarne izbore, je uzaludni pokušaj kosovskih Albanaca da zastraše srpski narod". 

"I na ovim izborima srpski narod će na sve pritiske odgovoriti još većom slogom, upornošću i istrajnošću, sabrani oko Srpske liste". 

Srpska lista je podsetila da je isto to kosovsko pravosuđe i tužilaštvo javno priznalo da nemaju dokaze protiv potpredsednika Radoičića te da je usled nedostatka dokaza bilo nemoguće raspisati međunarodnu poternicu. 

"Sada je više nego jasno da za optužbe i maltretiranje Srba na Kosovu i Metohiji nema potrebe da kosovske institucije obezbede dokaze, dovoljno je da se neko nađe na tajnim listama albanskih tamnih krugova i da se čitav kosovski sistem podigne sa ciljem eliminacije tog Srbina.

Očigledno je da Prištini smeta Srpska lista koja je brana antisrpskim aktivnostima na Kosovu i Metohiji, pa nastoje da sinhronizovanim akcijama svojih kvazi sudova i iznajmljenih Srba onemoguće normalan život naših građana u nadi da će na ovaj način smanjiti broj građana koji će podržati Srpsku listu i našu politiku koja se koordinira sa našom državom Srbijom.

Podsećamo kreatore antisrpske politike u Prištini da ne potcenjuju srpski narod i našu spremnost da svim demokratskim sredstvima branimo pravo na život i svoja ognjišta na Kosovu i Metohije".

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMSrpska listapoternicaRadoičićizboriPriština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva