:

:

TV Most

clock

Februar 28, 2023   14:38

0

110

Srpska lista: Srbi na KiM i Srpska lista pružaju punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću

Srpska lista reagovala je saopštenjem na izjave predstavnika opozicije koji su izneli svoje viđenje jučerašnjih razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

"Nakon što je kvazi opoziciji u Beogradu propala nada da će predsednik Vučić potpisati kapitulaciju i predati Kosovo i Metohiju, sada umesto izvinjenja Goran Bogdanović, koji živi u Beogradu, koji se lažno predstavlja da živi u Leposaviću, Rada Trajković koja živi na Savskom Vencu a predstavlja se kao predstavnik Srba sa Kosova i Metohije, Boško Obradović koji se lažno predstavlja patriotom a sve radi protiv interesa srpskog naroda, Miloš Jovanović, koji se lažno predstavlja kao Srbin, a krije da je i Francuz i svi njima slični nastavljaju da lažu i napadaju predsednika Vučića a ni reč da kažu protiv Kurtija, ili onih koji su stvorili i snažno podržavaju  nezavisno Kosovo", navela je Srpska lista u saopštenju.

Srpska lista ocenila  je da "umesto da budu podrška svojoj državi i svom narodu, oni biraju da sa strane kao šibicari gledaju kako da se domognu fotelja i na leđa Aleksandra Vučića postave još više tereta, a neki i da mu sa tih istin leđa oderu kožu".

U saopštenju se navodi da "jedini tračak nade za Srbe na Kosovu i Metohiji, Zajednicu srpskih opština nabrojani jahači apokalipse nazivaju porazom, predstavljajući je kao nešto što ne treba Srbima na ovim prostorima ponavljajući reči Aljbina Kurtija". 

"Srpski narod na Kosovu i Metohiji i Srpska lista kao legalan i legitiman predstavnik pružaju punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću da nastavi borbu za formiranje Zajednice srpskih  opština u skladi sa dogovorom iz 2013. i 2015. godine kako bi imali krovnu instituciju srpskog naroda koja će zaštiti pojedinačna i kolektivna prava srpskog naroda i stvoriti uslove za opstanak, ostanak i povratak srpskog naroda na Kosovo i Metohiju", zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: TV Most, saopštenje, Foto: TV Most

KiMSrpska listaVučićZSO
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva