:

:

TV Most

clock

Jul 04, 2019   17:05

0

231

Srpska lista: Tahirija je zabolela istina

"Abelard Tahiri, kao ministar nepravde, je nakon dvogodišnjeg mandata, u kome nijedan zločin u kome su Srbi žrtve nije rešen, niti je ijedan napadač na Srbe procesuiran, danas napao gomilom laži predsednika Aleksandra Vučića", saopštila je Srpska lista reagujući na izjavu Tahirija.

"Šta više, o tome koliki je pobornik prava, govori podataka da Abelard Tahiri kao ministar pravde nema ništa protiv što među svojim kolegama u Vladi Kosova ima šestoricu optuženih za različita krivična dela, i to pred kosovskim pravosuđem, a koje nijednom nije pozvao da odgovaraju na date optužbe", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Prema Srpskoj listi "Tahirija je zabolela istina, koju je kosovski tužilac Hodža javno izgovorio, a koja govori da je postupak protiv potpredsednika Srpske lista Milana Radoičića i ostalih naših sugrađana u stvari politička farsa". 

"Nema tog pravnika, a ni običnog građanina, koji bi morao da razume kako je moguće da tužilac nema dokaze, a raspisuje poternice i drži pritvorene Marka Rošića i Nedeljka Spasojevića više od 7 meseci", navode iz Srpske liste i dodaju da je "Tahiri zato morao da reaguje, pri tom, direktno kršeći tzv nezavisnost pravosuđa o kome govore albanski i međunarodni lideri kada im predstavnici Srpske liste ukazuju na nelogičnosti i nezakonita postupanja u slučaju ubijenog Olivera Ivanovića".

"Abelard Tahiri je lično isfrustriran činjenicom da snosi deo odgovornosti što Albanci nisu dobili viznu liberalizaciju, pa svoju nesposobnost pokušava da sakrije nacionalističkim izjavama na račun uglednih Srba", zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: TV Most, saopštenje

Srpska listaKiMAbelard Tahiri
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva