:

:

TV Most

clock

Avgust 13, 2020   17:15

0

275

Srpska lista: Ubistvo srpske dece na reci Bistrici - zločin od koga se srpski narod nikada neće oporaviti

Strašan zločin počinjen pre sedamnaest godina u Goraždevcu u kome su stradala srpska deca, Ivan Jovović i Panto Dakić, nastavljaju da budu mrlja na licu kosovskih institucija i međunarodne zajednice, navodi Srpska lista u saopštenju. 

 

"Ubistvo i ranjavanje srpskih dečaka i devojčica na reci Bistrici pre 17 godina bez sudskog epiloga i kažnjavanja odgovornih, a posebno nakon odluke Euleksa da zatvori istragu su Srbima u Goraždevcu ali i na celoj teritoriji Kosova i Metohije poslali jasnu poruku, da se zločini protiv Srba ne kažnjavaju. Da suze i bol srpskih majki ne vrede kao nekih drugih", stoji u saopštenju.

"Nekažnjenim zločinom na reci Bistrici nanet je strašan udarac opstanku Srba u Metohiji, od koga se do danas naš narod nije oporavio. Ovaj dan je i dalje otvorena rana na duši porodica stradalih, ali i svakog od nas koji živimo na ovim prostorima u nadi da će zločinci odgovarati i da se ovakva zlodela nikada nikome više neće ponoviti", zaključuje se u saopštenju Srpske liste izdatom povodom 17 godina od stravičnog zločina u Goraždevcu.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMGoraždevacSrpska lista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva