:

:

TV Most

clock

Septembar 27, 2019   15:59

0

105

Srpska lista: Uprkos pritiscima nastavljamo borbu za očuvanje srpskih nacionalnih interesa

Srpska lista najoštrije je osudila maltretiranje zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušana Kozareva i, kako se navodi u saopštenju, zloupotrebu policije u svrhu političkog inženjeringa na izborima zakazanim za 6. oktobar. 

"Ova brutalna demostracija sile uz noćašnji napad i podmetanje požara u srpskoj kući u Klini predstavljaju još jedan vid pritiska Prištine na Srpsku listu i čitav srpski narod na Kosovu i Metohiji, od čega treba da profitiraju pojedini srpski političari lojalni Prištini", navodi se u saopštenju Srpske liste. 

U saopštenju je ocenjeno da "ove antisrpske akcije najdirektnije ugrožavaju mir, bezbednost i opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, ali istovremeno pokazuje i sraman odnos institucija koje bi trebale da se staraju o bezbednosti građana".

"Ono što režim u Prištini nikako da shvati, da ni pod policijskom prisilom Srbe na Kosovu i Metohiji neće moći da natera da glasaju za stranke koje su službi albanskih interesa i nacionalnog projekta", ukazuje Srpska lista. 

Srpska lista smatra da je "policija danas na drastičan način prekoračila svoje nadležnosti, čime je dovela u pitanje legitimnost čitavog izbornog procesa, jer onemogućavanje jednog od govornika da nastupi na našem predizbornom skupu jeste vid zabrane našeg političkog delovanja".

"Ni Srpska lista ni njeni birači neće biti zastrašeni ovakvim antidemokratskim i necivilizacijskim postupanjem i nastavićemo da se svim snagama borimo za zaštitu srpskih nacionalnih interesa u saradnji sa našom državom Srbijom", zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: TV Most, saopštenje

Srpska listaKiMKozarev
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva