:

:

TV Most

clock

Februar 26, 2024   19:43

0

152

Srpska lista: Zahtevamo od međunarodnih predstavnika da prekinu atmosferu linča, kojoj je izloženo sve što je srpsko

Predstavnici Srpske liste zatražili su od međunarodne zajednice  da hitno  reaguje i prekine atmosferu linča kojoj je izloženo sve što je srpsko,  kao i da spreče Aljbina Kurtija u nameri da protera Srbe sa vekovnih ognjišta.

 

,,Serija napada na Srbe nastavljena je nakon napada na sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Prizrenu podmetanjem požara u pomoćnom objektu porodice Ljubiše Dončića u Klini. 

Čitav objekat i sve u njemu je izgorelo. Srećom, vatra se nije proširila na dom porodice Dončić, jer u trenutku podmetanja požara nisu bili u njoj i ne bi mogli da zaustave vatrenu stihiju.  Imajući u vidu činjenicu da se porodica Dončić bavi poljoprivredom i da su izgorele sve bale sena, ovim piromanskim činom ugrožava se njihova egzistencija, a ujedno najdirektnije preti njihovom opstanku i fizičkoj bezbednosti", ističe  se u saopštenju Srpske liste. 

Predstavnici Srba sa KiM  podsećaju da je ,,broj etnički motivisanih napada svakog meseca sve veći od kada je Kurtijev režim na vlasti, kao i da nijedan napad na Srbe ne dobija sudski epilog te su zločinci time ohrabreni da  se nastavlja sa ugnjetavanjem Srba". 

,,Zahtevamo od međunarodnih predstavnika da reaguju. Da prekinu atmosferu linča kojoj je izloženo sve što je srpsko, i spreče Kurtija u nameri da protera Srbe sa vekovnih ognjišta", poručuje  Srpska lista.

Izvor: Saopštenje / TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva