:

:

TV Most

clock

Jun 08, 2019   17:40

0

212

Srpski "migovi" sleteli u Bugarsku

Na aerodrom "Graf Ignatievo" u blizini bugarskog grada Plovdiva, u toku su pripreme pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije za zajedničko gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru, koje će sa kolegama iz Bugarske armije izvesti na poligonu "Šabla".

Izvršen je i prelet tri aviona "mig 29" iz Srbije u Bugarsku, a pilote iz sastava 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade, koji će izvesti gađanje, po sletanju na aerodrom "Graf Ignjatievo" dočekao je tehnički sastav i bugarske kolege, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Među pilotima je i major Goran Bulajić, koji je govoreći o značaju predstojećeg zajedničkog gađanja istakao da je reč o raketiranju ciljeva u vazdušnom prostoru iznad velikih vodenih površina.

"Na poligonu 'Šabla' imaćemo priliku da znanje koje smo proteklih godina stekli tu i proverimo i sagledamo na kom se nivou nalazimo", istakao je major Bulajić.

Na aerodromima "Graf Ignatievo" smešten je i deo tehničkog sastava pripadnika RV i PVO, zadužen za prihvat aviona po sletanju na aerodrom i njihovu pripremu za raketiranje ciljeva, a na aerodromu "Balčik" tokom gađanja biće oficiri za navođenje.

Raketiranje ciljeva u vazdušnom prostoru u aktvatoriju Crnog mora piloti 204. vazduhoplovne brigade avionima "mig 29" na poligonu "Šabla" uspešno su izveli i 2011. godine.

Izvor: RTS

srpski migoviBugarska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva