:

:

TV Most

clock

Avgust 05, 2020   16:21

0

86

Srpski nacionalni savet Crne Gore obeležio 25 godina "Oluje" u manastiru Ostrog

Srpski nacionalni savet Crne Gore (SNS) organizovao je pomen u u Gornjem manastiru Ostrog za više hiljada nevino stradalih žrtava na području Severne Dalmacije, Like, Korduna i Banije povodom 25 godina od akcije "Oluja", saopšteno je iz SNS.

Pomen je, uz poštovanje svih propisanih mera Nacionalnog koordinacionog tela, održan u Gornjem manastiru Ostrog, a pored organizatora, prisustvovao mu je i amdasardor Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, kao i jedan broj Srba iz Krajine koji su se 1995. godine doselili u Crnu Goru", navodi se u saopštenju.

Pomen je služio jeromonah Vladimir Palibrk.

"Uznijeli smo naše molitve preko Svetog Vasilija za one koji su nevino postradali u Krajini. Oni se sada nalaze u Carstvu nebeskom, raduju se i mole se za nas, videći nas sabrane oko imena Božijeg i ove svetinje. Od Boga i od hrišćanstva smo naučili da ne budemo zlotvori, da ne proganjamo ljude, da ne gonimo bližnje. A nama, hrišćanima, svaki čovjek je bližnji" , kazao je jeromonah Palibrk.

Predsednik SNS Momčilo Vuksanović je rekao da je ova organizacija zbog novonastale situacije u regionu, i nemogućnosti da zajedno sa svojim sunarodnicima obeleži ovaj datum, odlučila da organizuje pomen u manastiru Ostrog i na taj način se jeti svih stradalih Srba.

"Možda nas je i sam Sveti Vasilije Ostroški pozvao da ovdje pomenemo sve mučenike koji su stradali potpuno nevini, da ovdje obilježimo taj datum koji je za sve nas bio veoma neprijatan. Mi taj zločin pamtimo i vjerujemo da će ovo sabranje postati tradicionalno, da ćemo se ovdje okupljati da uvijek pomenemo i sjetimo se ovih mučenika", kazao je Vuksanović.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović je istakao da je "na pomen došao kako bi izrazio svoju molitvu za svu nevino pobijenu decu i nejač u zločinačkoj akciji Oluja".

Izvor: RTS, Vijesti

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva