:

:

TV Most

Foto: CEV

clock

Septembar 04, 2023   19:54

0

71

Srpski odbojkaši opravdali očekivanja protiv Estonije

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Estoniju sa 3:0 i setovima u utakmici četvrtog kola grupe A na Evropskom prvenstvu.

Srbija posle ove utakmice ima učinak od tri pobede i jednog poraza.

U sledećem meč se sastaje sa Nemačkom.

Krenula je utakmica sa razmenom poena, dok Srbija pri rezultatu 4:3 nije napravila seriju od šest poena zaredom i tako stigla do predonosti koju Estonci nisu mogli da stignu.

Kako je set se približavao kraju, tako se prednost Srbije povećaval, najpre je bilo +7 u dva navrata, da bi se prvi set zavšio rezultatom 25:16.

Drugi set je bio najneizvesniji na ovom meču.Kao i prvi tako je i ovaj set počeo, tako što su ekipe osvajale poene na servis rivala. Srbija je prva stekla prednost od dva razlike, ali su se Estonci vratili i pred kraj seta stekli prednost od 19:17. E tu se videla snaga Srbije, koja je iz ove teške situacije uspela da se vrati i drugi set reši na kraju u svoju korist rezultatom 25:23.

To je slomilo otpor Estonije koja je u treći set ušla loše. Srbija je to uspela da iskoristi i ubrzo stekne prednost četiri razlike 9:5. Ta prednost je rasla i Srbije je imala pred kraj seta +6 22:16. Kada su svi mislili da će ubrzo doći kraj meča, Estonci su iskoristili pad koncetracije srpskih odbojkaša i uspeli da osvoje šest poena zaredom. Srećom to je bila opomena koju je Srbija shvatila ozbiljno, te su se odbojkaši Srbije na kraju ovaj set rešili sa 25:22 i tako stigli do treće pobede na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92; Foto: CEV

Evropsko prvenstvo u odbojci
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva