:

:

TV Most

clock

Februar 18, 2020   10:41

0

341

Srušena kuća Srbinu iz Cernice

Zaposleni u administraciji kosovske opštine Gnjilane jutros su bagerima počeli da ruše porodičnu kuću Jovice Milenkovića  iz Cernice, koji živi u teškim socijalnim uslovima u šestočlanom domaćinstvu sa troje dece.

Predsednik Privremenog organa Opštine Gnjilane Srđan Mitrović  oštro je osudio  ovaj čin nazvavši ga vandalskim i nezakonitim. O tome je obavestio  i ministra za povratak i zajednice Dalibora Jevtića, kao i Srpsku listu, jer je, po njegovim rečima, to još jedan pokušaj pritiska na preostale Srbe na iseljavanje.
 
Prenosimo integralni tekst saopštenja Privremenog organa Opštine Gnjilane:
 
“Danas, dana 18.02.2020.godine u selu Cernica, opština Gnjilane, iznenada je i bez ikakvog upozorenja ili najave Opština Gnjilane pri privremenim kosovskim institucijama ušla u porodično domaćinstvo Jovice Menkovića iz Cernice sa bagerima i srušila porodičnu kuću ovom domaćinstvu.
 
Radi se o šestočlanoj porodici, sa troje dece, koja je živela u teškim socijalnim uslovima i kojoj je Opština Gnjilane tokom 90-ih godina dodelila plac za gradnju kuće.
 
Ova porodica poseduje urednu dokumentaciju o tome, ali koju Opština Gnjilane pri privremenim kosovskim institucijama nije uvažila kao relevantnu.
Kao predsednik Privremenog organa na čijoj se teritoriji nalazi ovo selo OŠTRO OSUĐUJEM ovaj vandalski i nezakoniti čin opštinskih vlasti privremenih institucija.
 
Takođe, obavestio sam o ovim dešavanjima i ministra za povratak i zajednice, g-dina Dalibora Jevtića, kao i predstavnike Srpske liste, imajući u vidu da se radi o pritisku i maltretiranju preostalih Srba u ovom multietničkom selu, kao i da ovaj događaj nije jedini, već jedan u nizu pokušaja pritiska na preostale Srbe na iseljavanje”, navodi se u saopštenju predsednika Privremenog organa Opštine Gnjilane Srđana Mitrovića dostavljenog  redakciji RTV Puls.
 

Izvor: RTV Puls

Cernicarušenje kućePrivremeni organ Opštine GnjilaneSrđan Mitrović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva