:

:

TV Most

clock

Maj 22, 2020   18:24

0

100

Srušio se pakistanski avion sa 107 putnika i članova posade

Avion pakistanske nacionalne kompanije sa 99 putnika i osam članova posade, srušio se danas neposredno pre sletanja na aerodrom u Karačiju, izvestili su pakistanski mediji, prenosi portal Al Arabija.

Avion se srušio na stambenu četvrt poznatu kao Model kolonija, a snimci pokazuju da je u pitanju avion Erbas A320.

Avion je leteo na redovnoj liniji između Lahorea i Karačija.

Pakistanska vojska je saopštila je da je brzo reagovala i poslala jedinice na lice mesta kako bi pomogle u spasavanju zajedno sa civilnom upravom, preneo je Rojters.

Lokalna TV stanica Geo prikazala je mesto nesreće, koje je gusto naseljeno, kola hitne pomoći koja se probijaju i crni dim koji se nadvio iznad mesta nesreće.

Poslednje reči pilota "izgubili smo motor"

Pilot pakistanskog aviona prijavio je kontroli leta da ima probleme sa motorima nekoliko trenutaka pre nego što je uputio poziv za pomoć.

Na audio snimku razgovora pilota sa kontrolorom leta na aerodromu u Karačiju čuje se da on govori da je avion "ostao bez motora".

Kako prenosi Indija tudej, kontrolor je zatim zatražio od pilota da potvrdi da li će pokušati da sleti bez opreme za sletanje.

Nekoliko trenutaka kasnije, pilot je uputio poziv za pomoć najvišeg stepena.

Još uvek je nejasno da li je preživeo iko od 98 putnika i članova posade Pakistani Internešenal erlajnsa, koji je leteo iz Lahora za Karači.

Avion se srušio na gusto naseljenu stambenu četvrt poznatu kao Model kolonija u blizini aerodroma u Karačiju.

Neimenovani pakistanski zvaničnici su saopštili da su pad aviona preživele dve osobe i da se za sada ne zna koliko ljudi je povređeno, preneo je AP.

Gradonačelnik Karačija Vasim Aktar prethodno je rekao da su svi putnici i članovi posade poginuli, ali su dva neimenovana zvaničnika civilne avijacije kasnije izjavila da su najmanje dve osobe preživele pad aviona.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva