:

:

TV Most

clock

Septembar 23, 2020   14:43

0

100

Šta će na KiM biti finansirano američkim dolarima

Među projektima koje će na Kosovu finansirati Američka finansijska korporacija za međunarodni razvoj (DFC) su turistički centar na Brezovici, fabrika baterija i elektrana na prirodni gas.

Te projekte među ostalima izdvojio je predsednik kosovske privredne komore Berat Rukići, a nakon što su u ponedeljak uveče izvršni direktor DFC-a Adam Bouler i kosovski premijer potpisali u u Prištini sporazum o promociji investicija na Kosovu.

Prema potpisanom dokumentu, biće omogućen pristup čitavom spektru investicione podrške koju pruža Američka finansijska korporacija za međunarodni razvoj.

Rukići je na svom Fejsbuk profilu naveo da su skijaški centar na Brezovici, fabrika baterija i elektrana na prirodni gas, neki od projekata koji mogu da imaju koristi od američkog finansiranja.

Američki zvaničnici su u ponedeljak uveče u Prištini naveli da njihove investicije na Kosovu mogu da premaše milijardu evra i da obuhvataju projekte "auto-puta mira", železnicu koja povezuje Kosovo sa centralnom Srbijom i druge.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva