:

:

TV Most

clock

Oktobar 22, 2022   11:24

0

184

Stanisavljević: Srbija neće biti izgovor ilegalnim migrantima

Srbija neće dozvoliti da njena politika postane izgovor za ilegalne migrante, istakla je komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević komentarišući odluku Srbije da ukine bezvizni režim sa Tunisom i Burundijem dodajući da je to i pokazatelj da se Srbija usklađuje sa viznom liberalizacijom EU.

"Najvažnije je da kada imate odobren bezvizni režim sa nekom zemljom vi omogućavate građanima te zemlje da borave bez vize određeni period u vašoj zemlji i nakon toga da se vrate u svoju zemlju. Mi nećemo dozvoliti da Srbija postane izgovor tim zemljama za ilegalne migracije", kazala je Stanisavljević na TV Prva.

Prema njenim rečima, u Srbiju trenutno najviše migranata dolazi iz Sirije, Avganistana i Pakistana.

Od početka godine do sada kroz našu zemlju je prošlo 96.000 migranata, što je porast broja u odnosu na prošlu kada je za celu godinu zabeleženo 68.000 izbeglica.

Kada je reč o prihvatnim centrima, u Srbiji ima 15 koji rade i četiri koja ne rade, a kako dodaje Stanisavljević smešteno je 5.500 migranata.

Govoreći o izbeglicama iz Ukrajine, Stanisavljević je kazala da je trenutno u Srbiji 3.500 Ukrajinaca koji su uglavnom smesteni u privatnom smeštaju, a da u kolektivnom smeštaju u Vranju boravi njih 76.

Izvor: T a n j u g

Nataša Stanisavljevićmigrantivizni režim
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva